RenewAcad

Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie

RenewAcad Stiri

Card image cap
ANUNȚ FINALIZARE PROIECT “RENEWACAD - ACADEMIA DE CONSILIERE ȘI PREGĂTIRE PROFESIONALĂ PENTRU SURSE REGENERABILE DE ENERGIE”

WIND POWER ENERGY SRL a finalizat implementarea proiectul RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie, Cod SMIS 135238. Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în cadrul contractului de finanțare POCU/726/6/12/135238.

Obiectivul general al proiectului a fost ”creșterea participării la programele de formare profesională continuă a 700 angajați din regiuni mai puțin dezvoltate, în special pentru cei cu un nivel scăzut de calificare și persoanele cu vârstă de peste 40 de ani, respectiv din zonele rurale defavorizate”.

În cadrul RENEWACAD, în cele 2 centre de pregătire din Constanța și Petroșani s-au desfasurat cursuri dedicate pentru calificarea viitorilor tehnicieni ce vor activa în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană și energia solară fotovoltaică, cât și tehnicienilor deja existenți ce doresc să aprofundeze cunoștințele dobândite prin cursuri mai avansate. Proiectul a vizat inclusiv recalificarea angajaților din zonele afectate de tranziția energetică, mineri, personal din sectorul carbonifer românesc pentru a deveni specialiști în domeniul energiei regenerabile și distribuției de electricitate.

Rezultate atinse în cadrul proiectului:

777 de persoane care au beneficiat de sprijin pentru participarea la formare profesională continuă

776 de persoane certificate în urma cursurilor absolvite în cadrul proiectului

Aproximativ 285 de persoane care și-au găsit un loc de muncă ca urmare a sprijinului primit sau și-au îmbunătățit statutul în câmpul muncii (inclusiv prin promovare la același angajator)

70 persoane care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant

“Formarea competențelor pentru tranziția climatică și cooperarea internațională în materie de educație pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea Președintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat.” Astfel, avand în vedere obiectivul proiectului, în data de 14 iunie 2023 RESS - Renewable Energy School of Skills (Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă) a primit vizita Președintelui Klaus Iohannis, a fostului Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, și a Ministrului Educației, doamna Ligia Deca, fiind considerat un proiect important în procesul de tranziție către surse de energie verde, curată.

Perioada de implementare a proiectului a fost: 27.03.2021 – 26.09.2023
Valoarea proiectului a fost: 4.711.689,40 lei, din care valoarea de cofinanțare UE este de 3.804.685,47 lei

Card image cap
RWEA SUMMER SCHOOL își va deschide din nou porțile în această vară, pe 24 si 25.08, pentru jurnaliști din domeniul economic si le va oferi o experiență educațională interesantă și informativă despre energia regenerabilă.

RWEA SUMMER SCHOOL își va deschide din nou porțile în această vară, pe 24 si 25.08, pentru jurnaliști din domeniul economic si le va oferi o experiență educațională interesantă și informativă despre energia regenerabilă. Cursanții vor dobândi cunostinte aprofundate despre sursele de energie regenerabilă, țintele climatice, legislație, finanțare, integrarea in sistem, resursele umane. Editia specială cu PRESA se va desfășura la RenewAcad, in Constanța, în parteneriat cu RPIA- Romanian Photovoltaic Industry Association.

Cursurile și prezentările susținute de experți în domeniu vor oferi informații actualizate și relevante despre industria energiei regenerabile. Jurnaliștii vor avea șansa de a interacționa și de a pune întrebări lectorilor, ceea ce le va permite să obțină o perspectivă mai ampla asupra subiectului. Școala de vară reprezintă o oportunitate unică pentru reprezentanții mass media de a participa la cursurile unor specialiști recunoscuți din domeniul energiei : Sorin Elisei -Deloitte, Paula Corban și Florin Tineghe -DLA Piper, Marian Dobrila - TD Partners, Aurel Mîndrican -CEZ și nu în ultimul rând Sebastian Enache -coordonator RenewAcad.

Temele propuse de lectori pentru cursurile scolii de vară cu PRESA sunt :
- Abordarea Uniunii Europene in procesul de atingere a neutralitatii climatice – etapa 2030, obiectivul 2050
- Cadrul legislativ pentru energia regenerabilă în România în contextul țintelor climatice
- Schimbarile legislative convergente pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă
- Integrarea producătorilor RES in piata de energie electrică din România
- Forța de muncă și tranzițiile catre energiile verzi
- Fondurile Europene si finanțarea proiectelor de energie regenerabilă
Această experiență educațională interesantă și informativă despre energia regenerabilă va oferi participanților șansa de a se dezvolta profesional și de a aduce informații actualizate și relevante publicului larg.

La deschiderea cursurilor Scolii de Vară RWEA, editia specială cu PRESA, vor participa si reprezentanți ai celor doua asociații, RWEA (Liviu Gavrilă, Dana Dinescu) si RPIA (Andrei Râpeanu, Andrei Manea).
Această inițiativă evidențiază importanța colaborării dintre mediul economic, cel academic și cel jurnalistic în promovarea unei informări corecte si de calitate în domeniul energiei.

Raport program inovator nr. 5

Raport program inovator nr. 5

Card image cap
Lucrul si salvarea de la inaltime

Raport program inovator nr. 4

Raport program inovator nr. 4

Raport program inovator nr. 3

Raport program inovator nr. 3

Raport program inovator nr. 2

Raport program inovator nr. 2

Card image cap
In cea de-a doua zi a cursului "Lucrul si salvarea de la inaltime", cursantii demonstreaza gestionarea unui exercitiu de evacuare.

-

Card image cap
Stingerea incendiilor din turbine eoliene

Card image cap
Lucrul si salvarea de la inaltime

Raport program inovator nr. 1

Raport program inovator nr. 1

Card image cap
In cadrul programului "Energia regenerabila in Romania 2050 in context european", participantii au invatat despre conceptul de productie energie electrica din surse regenerabile, principii de baza si principalele caracteristici ale acestei industrii. Ei vor putea evalua la nivel macro oportunitatile aparute in acest sector dar si tendinte ale tehnologiilor si metode noi de integrare a regenerabilelor in sistemele energetice actuale.

Card image cap
Procedura de recrutare si selectie a grupului tinta pentru participarea la programul inovator

Procedura de recrutare si selectie a grupului tinta pentru participarea la programul inovator.

Card image cap
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a organizat a șasea ediție a WIND OPEN DAY, cu ocazia Zilei Internaționale a energiei eoliene.

Tot în cadrul WOD 6 își deschide porțile și RenewAcad – Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

La RESS- cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei au fost așteptați studenții dornici să îmbrățișeze o carieră în domeniul regenerabilelor. Participanții au primit informații și detalii extrem de interesante și utile despre dezvoltarea, construirea și operarea parcurilor eoliene urmată de vizita Parcului eolian Monsson de la Mireasa 50 MW, iar pasionații de tehnologie vor experimenta vizita la nacela unei turbine.

 

Card image cap
Intre 2023 si 2030, mai multe centrale eoliene si fotovoltaice noi, in plus fata de cei aproximativ 4800 MW deja functionali, vor fi in constructie peste tot in Romania. In plus, companiile de distributie de energie electrica estimeaza o crestere cu peste 100% a prosumatorilor, pana la o cifra record de 100.000 de prosumatori in decembrie 2023.

Din estimarile industriei, pana in anul 2030 se vor construi in medie intre 600 MW si 1000 MW pe an de centrale eoliene ?i fotovoltaice . Conform statisticilor, pentru a putea proiecta si construi asftel de capacitati este nevoie de peste 15.000 noi locuri de munca, locuri de munca care se pot asigura in majoritatea lor, prin programe de calificare si re-calificare extinse, programe precum RENEWACAD.

Card image cap
Felicitari castigatorilor!

Concursul organizat de RenewAcad in perioada 28 aprilie 2023 – 12 mai 2023 in baza completarii sondajului de opinie “RENEWACAD – Un job pentru viitor in Energie Regenerabila” s-a finalizat. Castigatorii au fost desemnati, iar lista acestora poate fi verificata mai jos:

  • Pasarin Alexandru Dobrin
  • Arambasa Romeo Petrisor
  • Iacobescu Marian
  • Bolog Alexandru Samuel
  • Bulgaru Nicolae
  • Bardan Cristian
  • Pavalache Vasilica
  • Castravete Nicolae
  • Mantale Cosmin

Multumim tuturor participantilor pentru implicare!

 

Card image cap
Continua sa muncesti din greu si poti obtine tot ceea ce iti doresti. - Aaliyah

Card image cap
Primul ajutor pentru lucrul la înălţime

Wind Power Energy SRL desfasoara in perioada 28 aprilie 2023 – 12 mai 2023 un sondaj de opinie

Wind Power Energy SRL desfasoara in perioada 28 aprilie 2023 - 12 mai 2023 un sondaj de opinie - link pe pagina https://forms.office.com/e/Cj8R6WvjjE - pentru a identifica care sunt nevoile angajatilor din industria carbonifera spre trecerea catre o noua cariera profesionala in industria energiei regenerabile. Cei care doresc sa-si lase datele de contact, pot participa la trageri la sorti pentru a castiga unul din cele 10 premii disponibile. Regulamentul concursului poate fi accesat aici.

Card image cap
Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu Marcel Boloș - Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ligia Deca - Ministrul Educației, au vizitat joi, 13 aprilie 2023, Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă din Constanța.

Formarea competențelor pentru tranziția climatică și cooperarea internațională în materie de educație pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea Președintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat. Având în vedere atingerea neutralității climatice la nivelul Uniunii Europene și cererea în creștere de pe piața muncii pentru profesioniști în domeniul energiei verzi, se resimte nevoia de a găsi specialiști calificați inclusiv de către cetățenii interesați de investiții în energie regenerabilă pentru propria locuință.

 

Drept urmare, în cadrul Renewable Energy School of Skills, sunt predate atât cursuri dedicate pentru calificarea viitorilor tehnicieni ce vor activa în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană și energia solară fotovoltaică, cât și tehnicienilor deja existenți ce doresc să aprofundeze cunoștințele dobândite prin cursuri mai avansate. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanți, atât din România cât și din străinătate, ajungând să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa.

 

Totodată, centrul primește în vizită și elevi, contribuind la implementarea proiectelor educaționale privind schimbările climatice și mediul în școli, inclusiv Săptămâna Verde.

Card image cap
Ministrul Marcel Boloș in vizita de lucru la RESS - Renewable Energy School of Skills , alaturi de presedintele Klaus Iohannis

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a participat astăzi, alături de președintele Klaus Iohannis și de ministrul Educației, doamna Ligia Deca, la vizita de lucru la RESS - Renewable Energy School of Skills (Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă), la Constanța.

 

În cadrul RESS sunt predate cursuri pentru calificarea şi recalificarea adulţilor, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană şi energia solară fotovoltaică. În cei 14 ani de activitate, școala de la Constanța a pregătit peste 10.000 persoane.

 

„Pregătirea de specialiști în domeniul energiei verzi și în cel al noilor tehnologii este extrem de importantă pentru angajatori, pentru dezvoltarea economică a României, dar în primul rând pentru oameni. Fonduri europene au sprijinit dezvoltarea românilor și continuăm această abordare strategică și în exercițiul financiar multianual 2021-2027. Concret, prin Programul Educație și Ocupare investim 4,34 miliarde de euro în educație, formare și calificare, sprijinirea tinerilor, persoanelor inactive, șomerilor de lungă durată și categoriilor vulnerabile pe piața muncii. Acest Program va asigura sprijin pentru aproximativ un milion de români pentru a deveni activi pe piața muncii, fiind pregătiți și în meseriile căutate pe piața muncii precum cele din domeniul energiei regenerabile, dar și pentru alte domenii în care avansul tehnologic va duce la nevoia de specialiști”, a punctat ministrul Marcel Boloș.

Informații suplimentare, : aici

 

Vizita Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, la Renewable Energy School of Skills de la Constanta

presidency.ro

Card image cap
Echipamentul individual de protectie este un sistem de protectie impotriva caderilor pentru fixarea unei persoane intr-un punct de ancorare astfel incat o cadere este fie complet prevenita, fie ca persoana este prinsa in siguranta.

Card image cap
In cadrul evenimentului de astazi

In cadrul evenimentului de astazi, avem ca scop principal prezentarea proiectului către grupul țintă și informarea participanților asupra oportunităților oferite de industria regenerabilelor. Unul dintre obiectivele proiectului „RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie” este de a recalifica angajați din zonele afectate de tranziția energetică, mineri, personal din sectorul carbonifer românesc si nu numai, pentru a deveni specialiști în domeniul energiei regenerabile și distribuției de electricitate.

Card image cap
Săptămâna Verde

Astăzi am avut niște vizitatori firavi, cuminți și serioși de la Școala Gimnazială I.D. Sârbu Petrila. Ne-au trecut pragul cu ocazia activităților extrașcolare derulate în perioada 27-31 martie, activitate denumită "Săptămâna Verde". Am încercat să le transmitem într-un mod cât mai pe înțelesul lor ce înseamnă "VERDE" pentru noi și care este activitatea centrului RESS.

Card image cap
Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

Card image cap
Energyfest

Card image cap
In cea de-a doua zi a cursului "Lucrul si salvarea de la inaltime", cursantii demonstreaza gestionarea unui exercitiu de evacuare.

Card image cap
Va dorim o primavara minunata si plina de realizari!

Card image cap
In ultima zi a cursului de baza de electricitate, cursantii RenewAcad verifica tensiunea de curent continuu la o baterie de acumulator.

Card image cap
Cursantii nostri pun in practica informatiile acumulate in cadrul cursului de "Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"!

Card image cap
In cadrul cursului de turbine eoliene, cursantilor li se prezinta notiunile de baza precum istoria si tehnologia turbinelor eoliene, componentele principale si senzorii acesteia.

Card image cap
Munca facuta cu pasiune, aduce rezultate.

Card image cap
Pentru a deveni un om capabil si de succes in orice profesie, trei lucruri sunt necesare: natura, studiul si practica.

Card image cap
Principalele scenarii de salvare sunt:

- ridicarea unei persoane vatamate dintr-un loc inferior intr-un loc superior

- evacuarea unei persoane ranite

- ridicarea persoanei atarnate in echipamentul de lucru la inaltime si eliberarea ei din echipamentul in care este prinsa

- evacuarea de urgenta

 

Card image cap
Care este diferenta dintre un sistem fotovoltaic on grid si unul off grid?

Asa cum reiese si din denumire, principala diferenta consta in faptul ca un sistem on grid este conectat la reteaua publica de energie electrica, pe cand cel off grid este independent de retea.

Card image cap
O noua sesiune de curs "Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Card image cap
Prezentarea echipamentelor in cadrul cursului de “Lucrul si salvarea de la inaltime” este urmata de procedurile de salvare

Card image cap
Probabil ca nu este nimic mai eficient decat munca in echipa cand vine vorba de rezolvarea problemelor si atingerea unor obiective importante; in cazul nostru, este vorba despre montarea panoului fotovoltaic pe un sistem de prindere la sol.

Card image cap
Stiati ca...

Cantitatea de energie primita de la Soare corespunde anual cifrei de 1,5 miliarde de milioane de MWh, ceea ce reprezinta circa de 23 000 de ori consumul actual de energie sau de 5 - 10 ori ansamblul tuturor rezervelor de combustibili fosili cunoscuti, inclusiv minereul de uraniu.

Card image cap
Inca putin si vine cea mai frumoasa sarbatoare a anului, Craciunul! Echipa RenewAcad va ureaza sarbatori cat mai linistite si un an nou mai bun si mai prosper!

Craciun Fericit!

Card image cap
Atunci cand cineva sufera un stop cardiac, timpul este esential. Reducerea timpului chiar si cu unul sau doua minute poate insemna diferenta dintre moarte si supravietuire. In cadrul cursului de prim ajutor, cursantii se pregatesc sa devina salvatori.

Card image cap
Astazi continuam cursul GWO "Lucrul si salvarea de la inaltime" cu partea practica

Card image cap
Astazi incepem cursul "Lucru si salvarea de la inaltime"

Card image cap
România, în fruntea eforturilor europene de obținere a independenței energetice.

Urmează construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Europa cu o putere instalata de 1044MW situat in Judetul Arad.

Card image cap
Industria eoliană creează noi profiluri de formare pentru a stimula recrutarea de tehnicieni.

Angajatorii din domeniul energiei eoliene sprijină angajarea a mii de noi tehnicieni, cu un trio de rute simplificate și cursuri de formare recomandate pentru talentele de la nivelul de intrare în activitate. Acesta conține trei profiluri recomandate pentru talentele care doresc să se formeze pentru a deveni tehnicieni de nivel începător în industria eoliană, care sunt aprobate de membrii GWO și care îi vor ajuta pe noii recruți să înțeleagă și să își aleagă traseul spre locuri de muncă în domeniile premontaj, instalare sau operațiuni și întreținere.

Card image cap
Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

Card image cap
Continuam cursul Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

Va dorim un sfarsit de saptamana linistit!

Card image cap
Astazi finalizam cursul Lucru si salvarea de la inaltime

Card image cap
CÂȚI TEHNICIENI ÎN DOMENIUL EOLIAN VOR AVEA NEVOIE DE FORMARE STANDARDIZATĂ PENTRU CONSTRUCȚIA ȘI INSTALAREA, PRECUM ȘI PENTRU OPERAREA ȘI ÎNTREȚINEREA PARCULUI EOLIAN MONDIAL?

Până la sfârșitul anului 2026, parcul eolian mondial va fi de aproximativ 1 394 GW, mai mult decât dublu față de nivelul de dinaintea pandemiei COVID-19. În consecință, numărul de tehnicieni în domeniul eolian care vor avea nevoie de formare în industrie va crește cu 33%, de la 426.700 în 2021 la 568.800 în 2026. Se preconizează că numărul de noi tehnicieni în domeniul eolian va crește în medie cu 28.400 pe an între 2022 și 2026.

 

CARE ESTE DECALAJUL DINTRE NIVELURILE ACTUALE DE FORMARE PROFESIONALĂ DISPONIBILE ÎN DOMENIUL EOLIAN ȘI NIVELURILE NECESARE PENTRU A FORMA FORȚA DE MUNCĂ PROGNOZATĂ?

La sfârșitul anului 2021, 119.000 de tehnicieni (sau 28% din forța de muncă estimată) dețineau deja cel puțin un certificat valabil din Standardul de formare de bază în domeniul siguranței (BST) al GWO. Aceasta înseamnă că, între 2022 și 2026, alți 449 800 de tehnicieni vor avea nevoie de formare în industria eoliană. 80% dintre acești tehnicieni vor fi necesari în șapte țări: China, SUA, India, Brazilia, Japonia, Vietnam și Coreea de Sud.

 

UNDE SUNT CELE MAI MARI OPORTUNITĂȚI PENTRU EDUCATORI ȘI FURNIZORII DE FORMARE PROFESIONALĂ DE A SPORI SIGURANȚA FORȚEI DE MUNCĂ DIN INDUSTRIA EOLIANĂ PRIN INTERMEDIUL FORMĂRII GWO?

Forța de muncă totală a tehnicienilor în domeniul eolian va crește cel mai rapid în largul mării (cu 92% mai mult în 2026 față de 2021), comparativ cu onshore (cu 27% mai mult în 2026 față de 2021). Până în 2026, 87% dintre tehnicieni vor lucra onshore, în principal (și din ce în ce mai mult) în cadrul segmentului de operare și management.


https://www.globalwindsafety.org/news

Card image cap
Perspective puternice pentru tehnicienii din domeniul eolian: Peste 560.000 de tehnicieni sunt necesari la nivel mondial până în 2026

O nouă analiză realizată de GWO și GWEC constată că: -Expansiunea globală a energiei eoliene va necesita 568.800 de tehnicieni pentru a lucra la construcția, instalarea, operarea și întreținerea activelor eoliene până în 2026 -Mai multe investiții în formare standardizată vor fi cruciale pentru a atrage noi talente, a asigura siguranța forței de muncă și a construi cariere durabile.

 

GWO si Consiliul Global pentru Energie Eoliană (GWEC) au publicat cel mai recent raport comun în care estimează numărul de tehnicieni în domeniul eolian necesar în următorii cinci ani. Raportul Global Wind Workforce Outlook 2022-2026 relevă o creștere cu 33% a numărului de tehnicieni eolieni care au nevoie de formare standard în industrie: de la 426.700 în 2021 la 568.800 până în 2026. Nevoia de a recruta cei 142 100 de noi tehnicieni în plus în următorii cinci ani sugerează o mulțime de oportunități pentru noi talente care să intre din învățământul cu normă întreagă și să facă tranziția de la alte sectoare, inclusiv unele care lucrează în prezent în domeniul combustibililor fosili. Perspectivele globale privind forța de muncă în sectorul eolian 2022-2026 evidențiază o nevoie urgentă de creștere mai rapidă a capacității de siguranță și de formare tehnică pentru a acoperi lacunele actuale în materie de ofertă. Raportul demonstrează o oportunitate semnificativă pentru ca până la 450.000 de tehnicieni să își completeze formarea GWO, standard în industrie, în următorii cinci ani. 80% din acești 450.000 de tehnicieni sunt necesari în șapte țări: China, SUA, India, Brazilia, Japonia, Vietnam și Coreea de Sud, creșterea pe aceste piețe va fi deosebit de notabilă. "În următorii cinci ani, industria are o nevoie clară de o disponibilitate sporită a unei formări recunoscute în materie de siguranță la nivel global și în special pe nouă piețe selectate", a declarat Jakob Lau Holst, CEO al Global Wind Organisation. "Pentru o tranziție fără probleme de la combustibilii fosili la un viitor sustenabil, este imperativ ca formarea în domeniul siguranței să țină pasul cu creșterea industriei eoliene. Sper că acest raport va contribui la consolidarea încrederii investitorilor și a factorilor de decizie politică prin prognozarea unei creșteri constante și durabile a industriei, va declanșa o mai mare conștientizare a oportunității extraordinare de a promova afaceri și crearea de locuri de muncă și va plasa siguranța forței de muncă în prim-planul agendei lor."


https://www.globalwindsafety.org/news/strong-prospects-for-wind-technicians-more-than-560-000-technicians-needed-globally-by-2026

Card image cap
Industria eoliană creează noi profiluri de formare pentru a stimula recrutarea de tehnicieni.

Angajatorii din domeniul energiei eoliene sprijină angajarea a mii de noi tehnicieni, cu un trio de rute simplificate și de cursuri de formare recomandate pentru profilurile de intrare.

Angajatorii din domeniul energiei eoliene sprijină angajarea a mii de noi tehnicieni, cu un trio de rute simplificate și cursuri de formare recomandate pentru talentele de la nivelul de intrare în activitate

Organizația GWO, printre ai cărei membri se numără cei mai mari producători și proprietari de energie eoliană din lume, va lansa la 4 octombrie cadrul GWO Entry Level Wind Technician Framework.

Acesta conține trei profiluri recomandate pentru talentele care doresc să se formeze pentru a deveni tehnicieni de nivel începător în industria eoliană, care sunt aprobate de membrii GWO și care îi vor ajuta pe noii recruți să înțeleagă și să își aleagă traseul spre locuri de muncă în domeniile premontaj, instalare sau operațiuni și întreținere (O&M).

Previziunile GWO indică faptul că va fi nevoie de 142 100 de noi recruți în următorii cinci ani, ceea ce înseamnă un total de 568 800 de tehnicieni care vor lucra la construcția și instalarea a 557 GW de noi capacități de energie eoliană în perioada 2022-2026, precum și la întreținerea flotei existente. Forța de muncă suplimentară va fi recrutată din învățământul cu normă întreagă sau din rândul persoanelor care se vor îndrepta către sectorul eolian din alte sectoare.

    "Tehnicianul în turbine eoliene este una dintre profesiile cu cea mai rapidă creștere, la nivel global", explică Lisa Mallon, președinte al Comitetului executiv al GWO, lider executiv global la GE Renewable Energy Onshore Wind. "Dacă vrem să netezim calea pentru persoanele care se alătură sectorului nostru ca tehnicieni, trebuie să oferim un standard clar de formare la nivel de intrare."

Recrutorii de la postliceală sunt identificați ca fiind cel mai mare grup potențial în domeniul de aplicare al celor trei rute, dar profesioniștii din alte sectoare care doresc să facă tranziția către sectorul eolian sunt, de asemenea, considerați un grup țintă pentru cadrul de nivel de intrare. 

    "Cele trei profiluri profesionale ale cadrului de nivel de intrare oferă noilor tehnicieni în domeniul eolian un set transparent și valabil de competențe pe care să le vizeze", adaugă Lisa. "Acest lucru va face saltul în industria eoliană mai ușor pentru cei care nu au experiență în domeniul eolian și va clarifica standardul de nivel de intrare pentru persoanele cu competențe existente care doresc să se alăture industriei noastre.


https://www.globalwindsafety.org/news/wind-industry-creates-new-training-pathways-to-drive-technician-recruitment

Card image cap
Echipa RESS se mareste! Cautam un Inspector de Resurse Umane pentru sediul din Constanta.

Cautam un Inspector de Resurse Umane pentru sediul din Constanta.
Ne dorim ca viitorul angajat sa fie o persoana cu personalitate dinamica, optimista, determinata si bun cunoscator al limbii engleze, care sa aiba cunostinte in domeniul resurselor umane.

RESPONSIBILITATI
Viitorul angajat va desfasura urmatoarele activitati:
- Intocmire pontaje
- Centralizarea cererilor de concediu de odihna si medicale
- Intocmire dosar recuperare concedii medicale
- Intocmire adeverinte salariat/ medicale/ crestere copil
- Monitorizarea si gestionarea orelor suplimentare
- Depunere declaratii lunare
- Intocmire documente specifice dosarelor de personal
- Monitorizarea/verificarea rapoartelor de activitate

CERINTE:
- Absolvent de studii superioare in domeniul Stiinte Economice
- Curs Inspector Resurse Umane
- Minim 1 an experienta in domeniul resurselor umane (SAP si Ciel reprezinta un avantaj)
- Experienta concreta in activitatea de resurse umane
- Bune cunostinte de legislatia muncii
- Bun nivel de limba engleza
- Abilitati de analiza si planificare
- Usurinta in a intelege domeniul tehnic
- Fire comunicativa si deschisa
- Rezistenta la stres si ocazional program prelungit

PACHET OFERIT:
- Candidatul selectat va beneficia de o remuneratie corespunzatoare responsabilitatilor postului, efortului depus si rezultatelor obtinute.
- Asigurare medicala privata
- Tichete de masa

Daca doresti sa faci parte din echipa noastra, asteptam CV-ul la adresa de mail recrutare@gwo-training.eu.

Card image cap
Până in 2030 atât in România, cât și in Uniunea Europeană, capacitatea de producție din surse regenerabile de energie va crește cu minimum 30% în fiecare an, resursa umană, respectiv experții și alți angajați care trebuie să proiecteze, instaleze și să opereze aceste surse de producere, neputând ține pasul cu această creștere. Bazinul de candidați tineri este insuficient, singura solutie fiind recalificarea și specializarea angajațiilor din alte industrii către industria eoliană sau fotovoltaică

Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Curs „Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare” - SPECIALIZARE – sesiuni de instruire cu certificat de absolvire recunoscut la nivel național eliberat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale cu o durata de 18 zile/ sesiune.

Va asteptam pentru inscriere, pe platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Curs de bază Mecanic - Turbine eoliene - Sesiuni de instruire certificate internațional în conformitate cu standardul Global Wind Organisation pentru curs de baza mecanica din industria eoliana.

Cursul ajuta la dobandirea unor cunostinte despre componentele principale, sistemele mecanice si modul de functionare de baza al turbinei eoliene;
Va asteptam pentru inscriere, pe platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Curs Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare - SPECIALIZARE – sesiuni de inscruire cu certificat de absolvire recunoscut la nivel național eliberat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Principalale beneficii ale programului de formare:
- Dobandirea unor cunostinte referitoare la organizarea locului de munca;
- Dobandirea unor cunostinte referitoare la norme de SSM si proceduri pentru situatii de urgenta sau in caz de accident;
- Dobandirea unor cunostinte referitoare la normele de protectia mediului;
- Dobandirea unor cunostinte referitoare la asigurarea calitatii lucrarilor executate;
- Dobandirea unor cunostinte referitoare la intretinerea echipamentelor de lucru;
- Dobandirea unor cunostinte pentru asigurarea materialelor in constructii;
- Dobandirea unor cunostinte in instalarea modulelor fotovoltaice;
- Dobandirea unor cunostinte referitoare la montarea structurii suport a sistemelor fotovoltaice;
- Dobandirea unor cunostinte referitoare la realizarea conexiunilor electrice intre componentele sistemelor fotovoltaice;
- Dobandirea unor cunostinte referitoare asigurarea mentenantei sistemelor fotovoltaice.
Va asteptam pentru inscriere, pe platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Curs Lucru si salvarea de la inaltime - Sesiuni de instruire certificate internațional în conformitate cu standardul Global Wind Organisation pentru lucrul și salvarea de la inalțime.

Principalele beneficii ale programului de formare:
- Dobandirea unor competente pentru lucrul la inaltime
- Dobandirea unor competente pentru operatiunile de salvare din turbine eoliene
Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Si astazi se desfasoara partea practica a cursului "Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Card image cap
Continuam partea practica a cursului "Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Card image cap
Astazi continuam partea practica a cursului "Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Card image cap
La multi ani energeticienilor si viitorilor energeticieni!

Card image cap
Astazi continuam partea practica in cadrul cursului "Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Card image cap
In apropierea weekend-ului, cursantii nostri acumuleaza noi informatii despre panourile fotovoltaice!

Card image cap
Astazi continuam partea teoretica in cadrul cursului "Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Card image cap
Multumim tuturor persoanelor prezente in cadrul Conferintei organizare la Constanta prin proiectul "RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie".

Ne bucuram pentru interesul acordat proiectului nostru si va asteptam cu drag si la urmatoarele evenimente.

Card image cap
Ziua portilor deschise la parcurile eoliene si fotovoltaice!

Card image cap
15 Iunie - ZIUA MONDIALA A VANTULUI

15 Iunie - ZIUA MONDIALA A VANTULUI in care RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, va desfasura Conferinta 3 si Vizita la parcurile eoliene 1, avand ca scop principal prezentarea proiectului catre grupul tinta si oportunitati de vizitare a parcurilor fotovoltaice si eoliene.
Pe aripile vantului va dorim un weekend linistit!

Card image cap
Am dat startul unei noi sesiuni de "Curs instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Card image cap
Regenerabile si Tranzitia energetica. In cadrul evenimentului Energy Tech Day 2022 "RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie” a avut privilegiul sa isi prezinte strategia educatiei si formarii profesionale din Romania.

Card image cap
Conferinta 2 din cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie sustinuta astazi la Targu Jiu a fost un succes.

Va invitam pentru inscriere pe site-ul proiectului http://renewacad.eu/

Card image cap
Parte practica "Curs instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Va asteptam pentru inscriere, pe platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Lucru si salvarea de la inaltime"

Pentru inscriere, va asteptam pe platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Curs instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Manualul Instalatorilor pentru Sisteme Fotovoltaice Solare a fost construit pentru a acoperi punctele cheie de cunostiinte, abiliti si competente pentru tehnicienii care doresc sa participle activ la instalarea si intretinerea sistemelor fotovoltaice.
Va asteptam pentru inscriere, pe platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Curs de bază Mecanică - Turbine eoliene"

"Curs de bază Mecanică - Turbine eoliene"
Delegatul obtine cunostinte si competente necesare pentru indeplinirea sarcinilor de baza in mecanica.
Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Primul ajutor pentru lucrul la înălţime"

Aplicarea acestui curs este eficienta in cazul accidentelor de munca, acordarea primului ajutor si executarea masurilor de salvare in zona de amplasare si restrictiile aparute la turbinele eoliene.
Va asteptam pentru inscriere pe https://www.renewacad.eu

Card image cap
"Curs de bază Electric - Turbine eoliene"

"Curs de baza Electric - Turbine eoliene" - competente electrice de baza pentru a indeplini slujbe obisnuite in proximitatea instalatiilor electrice, precum si proceduri si masuratori electrice simple.
Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Cu ocazia sarbatorilor Pascale expertii tehnici Renewacad impreuna cu ai nostri colegi de la RWEA – Asociatia Romana pentru Energie Eoliana au fost prezenti in zonele defavorizare din Valea Jiului. Peste 200 de elevi din Petrosani, Uricani si Vulcan s-au bucurat de darurile aduse de iepuras.

Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Curs "Lucru si salvarea de la inaltime"

Curs "Lucru si salvarea de la inaltime" - Sesiunea de instruire permite participantului sa desfasoare operatiuni de salvare din turbine eoliene intr-un mod sigur.
Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Echipa RenewAcad va ureaza sarbatori linistite alaturi de cei dragi! Paste fericit!

Card image cap
Inca o saptamana finalizata:

"Primul ajutor pentru lucru la inaltime"
"Curs instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"
Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Echipa si cursantii RENEWACAD va doresc un weekend linistit!

Card image cap
#fotovoltaic #renewacad #Constanta #RESS #reconversie

#fotovoltaic #renewacad #Constanta #RESS #reconversie #http://renewacad.eu

Card image cap
Parte practica "Curs instalator pentru sisteme fotovoltaice solare"

Va asteptam pentru inscriere, pe platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Curs instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Lucru si salvarea de la inaltime" - Petrosani

"Lucru si salvarea de la inaltime" - Petrosani
"Primul ajutor pentru lucru la inaltime" - Petrosani
Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Primul ajutor pentru lucru la inaltime" - Petrosani

"Lucru si salvarea de la inaltime" - Petrosani
"Primul ajutor pentru lucru la inaltime" - Petrosani
Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Lucru si salvarea de la inaltime" - Petrosani

Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Primul ajutor pentru lucrul la înălţime" - Constanta

Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Stingerea incendiilor din turbinele eoliene" - Petrosani

Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Turbine eoliene - curs de baza" - Petrosani

Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
"Lucru si salvarea de la inaltime" - Constanta

Pentru informatii suplimentare si inscriere, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu

Card image cap
Continuam cursurile oferite in mod gratuit prin proiectul RenewAcad

Continuam cursurile oferite in mod gratuit prin proiectul RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Lucru si salvarea de la inaltime

- "Lucru si salvarea de la inaltime"
- "Primul ajutor pentru lucru la inaltime"
Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Incepem saptamana “Turbine eoliene - curs de baza”

- Incepem saptamana > "Turbine eoliene - curs de baza"
- Continuam > "Lucru si salvarea de la inaltime"
- "Manipularea maselor si greutatilor"
- "Stingerea incendiilor din turbine eoliene"
- "Primul ajutor pentru lucru la inaltime"

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Astazi in Constanta se desfasoara Cursul de baza Hidraulica - Turbine Eoliene.

#renewacad #energieverde #reconversie

Card image cap
Astazi in Constanta se desfasoara cea de-a doua zi din Cursul de baza Electricitate - Turbine Eoliene.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

#renewacad #energieverde #reconversie

Card image cap
O noua zi la sediul din Constanta unde azi se desfasoara Cursul de baza Electricitate - Turbine Eoliene.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.
#renewacad #energieverde #reconversie

Card image cap
Incepem saptamana cu “Turbine eoliene - curs de baza”

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.
#renewacad #energieverde #reconversie

Card image cap
Inca o zi plina la centrul din Constanta unde se desfasoara astazi cursurile de:

- Stingerea incendiilor din turbine eoliene
- Manipularea maselor si greutatilor /sculelor si echipamentelor
Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Astazi se desfasoara cea de-a doua zi a cursului Primul ajutor pentru lucrul la inaltime.

#renewacad #reconversie #energieverde

Card image cap
Astazi se desfasoara in Constanta cursul "Primul ajutor pentru lucrul la inaltime

#renewacad #reconversie #energieverde

Card image cap
O noua zi de cursuri la sediul din Constanta

O noua zi de cursuri la sediul din Constanta.

Lucrul si salvarea de la inaltime - prima zi de curs

#renewacad #reconversie #energieverde

Card image cap
Ziua a doua de curs Lucrul si salvarea de la inaltime

#renewacad #reconversie #energieverde

Card image cap
Incepem saptamana plini de energie verde cu "Turbine eoliene - curs de baza"

#renewacad #reconversie #energieverde

Card image cap
Cursuri RenewAcad 07-12.02.2022 Constanta

Se anunta o saptamana plina la centrul din Constanta unde vor avea loc urmatoarele cursuri:

- Curs de baza Turbine Eoliene
- Lucrul si salvarea de la inaltime
- Primul ajutor pentru lucrul la inaltime
- Stingerea incendiilor din turbine eoliene
- Manipularea maselor si greutatilor /sculelor si echipamentelor

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Cursuri in Petrosani

Inca o zi plina la centrul din Petrosani unde se desfasoara astazi cursurile de:

- Manipularea maselor si greutatilor
- Stingerea incendiilor din turbine eoliene

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Cursul de baza Mecanica - Turbine Eoliene

Cursurile oferite in mod gratuit prin proiectul RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie au inceput si in Constanta. Proiectul nostru este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

La centrul din Constanta s-a desfasurat astazi cursul de baza Mecanica - Turbine Eoliene.

Cursul ofera participantilor cunostintele si competentele necesare pentru indeplinirea sarcinilor de baza in mecanica utilizand proceduri de lucru sigure si EIP corect.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Cursul Lucrul si salvarea de la inaltime

Au inceput cursurile oferite in mod gratuit prin proiectul RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. La centrul din Petrosani se desfasoara astazi cursul Lucrul si salvarea de la inaltime.

Scopul cursului este sa permita participantului sa desfasoare operatiuni de salvare din turbine eoliene. Cursul include manipularea PPE, intretinere si verificare. Acest modul este o conditie prealabila pentru a putea lucra pe turbine eoliene.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Turbine eoliene - Curs de baza

Au inceput cursurile oferite in mod gratuit prin proiectul RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

La centrul din Petrosani se desfasoara astazi cursul Turbine eoliene - curs de baza.

Scopul cursului este de a oferi participantilor cunostintele de baza din domeniul energiei regenerabile referitoare la turbinele eoliene.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

 

Card image cap
Incep cursurile RenewAcad

Începând cu luna ianuarie 2022, WIND POWER ENERGY demarează cursurile de formare în industria energiei regenerabile (eoliene și fotovoltaic), în cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Cursurile sunt gratuite și se vor desfășura atât la centrul de pregătire din Petroșani cât și în cel din Constanța.

Cursurile oferite în cadrul proiectului sunt:

• Operator Surse Regenerabile de Energie

• Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

• Curs de baza Turbine Eoliene

• Lucrul si salvarea de la inaltime

• Primul ajutor pentru lucrul la inaltime

• Stingerea incendiilor din turbine eoliene

• Manipularea maselor si greutatilor /sculelor si echipamentelor

• Curs de baza Electricitate - Turbine Eoliene

• Curs de baza Mecanica - Turbine Eoliene

• Curs de baza Hidraulica - Turbine Eoliene

• Curs de baza Instalari - Turbine Eoliene

Daca ai varsta cuprinsa intre 25 de ani si 65 de ani si doresti sa faci parte din grupul ținta pentru a beneficia de consiliere si indrumare profesionala si de formare profesionala in industria energiei regenerabile, te rugam sa accesezi platforma http://renewacad.eu si sa completezi formularul de inscriere sau sa ne transmiti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
16 miliarde de euro pentru infrastructura energetică din România. Care sunt obiectivele naționale până în 2030

Guvernul României a analizat ieri într-o ședință informală posibilitățile de finanțare cu o valoare totală de peste 16 miliarde de euro, pe care România le va putea primi până în 2030 cu scopul de a-și dezvolta sectorul energetic, astfel încât să pună mai mare accent pe protecția mediului și pe combaterea efectelor schimbărilor climatice, a informat Executivul printr-un comunicat de presă.

 

Mai multe detalii aici:  https://startingup.ro/16-miliarde-de-euro-pentru-infrastructura-energetica-din-romania-care-sunt-obiectivele-nationale-pana-in-2030/?fbclid=IwAR3OFn_1NVxnwkfqpREnThrSw6B7rTCxshOYDJa7nVmLtcq6p8qptJLHmPw

Card image cap
Consiliere RenewAcad

Luna decembrie continua cu activitatile de consiliere din cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Sesiunile de consiliere au loc atat la sediul RenewAcad din Petrosani, cat si la sediul din Constanta unde participantii au primit informatii menite sa ii motiveze sa se inscrie, sa inceapa si sa urmeze cursurile de formare profesionala disponibile in proiect si respectiv sa isi certifice competentele profesionale dobandite. Activitatea de consiliere se va desfasura pe toata perioada de implementare a proiectului, atat in zona de Sud-Est si Vest cat si in celelalte regiuni cheie ale proiectului pana cand numarul de persoane eligibile va fi atins.

Daca ai varsta cuprinsa intre 25 de ani si 65 de ani si doresti sa faci parte din grupul ținta pentru a beneficia de consiliere si indrumare profesionala si de formare profesionala in industria energiei regenerabile, te rugam sa accesezi platforma http://renewacad.eu si sa completezi formularul de inscriere sau sa ne transmiti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Centrul de pregatire RenewAcad din Petrosani

Wind Power Energy S.R.L., prin Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei, a inaugurat in luna septembrie un nou centru de pregătire profesională la Petroșani în cadrul Universității din Petroșani.

Persoanele din zona centrală și de vest a țării, înscrise în grupul țintă din cadrul proiectului „RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie!”, vor beneficia de cursuri de formare profesională gratuite desfașurate în spații renovate și dotate cu echipamente noi.

Sala de curs a fost dotată cu echipamente moderne pentru desfășurarea activităților practice din cadrul cursurilor de:

• Operator Surse Regenerabile de Energie

• Instalator pentru sisteme fotovoltaice solare

• Turbine Eoliene - curs de baza

• Lucru si salvarea de la inaltime

• Prim ajutor pentru lucru la inaltime

• Stinerea incendiilor din turbine eoliene - curs de baza

• Manipularea maselor si greutatilor /sculelor si echipamentelor

• Curs de baza Electricitate - Turbine Eoliene

• Curs de baza Mecanica - Turbine Eoliene

• Curs de baza Hidraulica - Turbine Eoliene

• Curs de baza Instalari - Turbine Eoliene

Daca ai varsta cuprinsa intre 25 de ani si 65 de ani si doresti sa faci parte din grupul ținta pentru a beneficia de consiliere si indrumare profesionala si de formare profesionala in industria energiei regenerabile, te rugam sa accesezi platforma http://renewacad.eu si sa completezi formularul de inscriere sau sa ne transmiti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu

Card image cap
Consiliere colectiva Renewacad – regiunea Sud-Est

WIND POWER ENERGY a demarat activitatile de consiliere pentru regiunea Sud-Est din cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Sesiunile de consiliere din luna decembrie 2021 au loc la sediul RenewAcad din Constanta, unde participantii vor primi informatii menite sa ii motiveze sa se inscrie, sa inceapa si sa urmeze cursurile de formare profesionala disponibile in proiect si respectiv sa isi certifice competentele profesionale dobandite. Activitatea de consiliere se va desfasura pe toata perioada de implementare a proiectului, atat in zona de Sud-Est cat si in celelalte regiuni cheie ale proiectului pana cand numarul de persoane eligibile va fi atins.

Daca ai varsta cuprinsa intre 25 de ani si 65 de ani si doresti sa faci parte din grupul ținta pentru a beneficia de consiliere si indrumare profesionala si de formare profesionala in industria energiei regenerabile, te rugam sa accesezi platforma http://renewacad.eu si sa completezi formularul de inscriere sau sa ne transmiti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Centrul de pregatire RenewAcad Petrosani

Proiectul RenewAcad are ca obiectiv general ”cresterea participarii la programele de formare profesionala continua a 700 angajati din regiuni mai putin dezvoltate, in special pentru cei cu un nivel scazut de calificare si persoanele cu varsta de peste 40 de ani, respective din zonele rurale defavorizate”. 

Astfel persoanele eligibile vor participa la programe de formare profesionala prin cursurile oferite in mod GRATUIT prin proiect. Pentru participantii din zona de Vest aceste cursuri se vor desfasura la Sediul RenewAcad din Petrosani. Spatiile de desfasurare pentru partea teoretica si partea practica au fost puse la dispozitie cu sprijinul Universitatii din Petrosani si au fost dotate cu echipamente speciale pentru a putea sustine activitatile practice de instruire. 

Daca ai varsta cuprinsa intre 25 de ani si 65 de ani si doresti sa faci parte din grupul ținta pentru a beneficia de consiliere si indrumare profesionala si de formare profesionala in industria energiei regenerabile, te rugam sa accesezi platforma http://renewacad.eu si sa completezi formularul de inscriere sau sa ne transmiti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu

Card image cap
Consiliere colectiva Renewacad

Incepand cu luna octombrie 2021, WIND POWER ENERGY a demarat activitatile de consiliere din cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Sesiunile de consiliere din lunile octombrie si noiembrie 2021 au avut loc la sediul RenewAcad din Petrosani, unde participantii au primit informatii menite sa ii motiveze sa se inscrie, sa inceapa si sa urmeze cursurile de formare profesionala disponibile in proiect si respectiv sa isi certifice competentele profesionale dobandite. Activitatea de consiliere se va desfasura pe toata perioada de implementare a proiectului, atat in zona de Vest cat si in celelalte regiuni cheie ale proiectului pana cand numarul de persoane eligibile va fi atins.

Daca ai varsta cuprinsa intre 25 de ani si 65 de ani si doresti sa faci parte din grupul ținta pentru a beneficia de consiliere si indrumare profesionala si de formare profesionala in industria energiei regenerabile, te rugam sa accesezi platforma http://renewacad.eu si sa completezi formularul de inscriere sau sa ne transmiti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Curs de Manipularea maselor din turbine eoliene

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de Manipularea maselor din turbine eoliene oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Cursul se adreseaza tuturor persoanelor angajate in activitati de administrare, productie, organizare, service si mentenanta aferente turbinelor eoliene. Participantii sunt instruiti sa recunoasca si sa evalueze eventualele presiuni asupra sistemului musculo-scheletic aparute la locul de munca. Participantii sunt initiati in procedurile de lucru ergonomice prin exercitii practice.

Principalale beneficii ale cursului:

-Prezentarea reglementarilor legale privind sanatatea in munca;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la riscurile si pericolele manipularii manuale intr-un mediu de turbina eoliana;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la functia scheletului, a sistemului muscular si a sistemului musculo-scheletic;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la evaluarea greutatilor si dimensiunea incarcaturilor;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la planificarea unor metode de urcare/coborare (ascensoare) pe baza evaluarilor riscurilor;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la tehnici sigure pentru ridicarea, impingerea, tragerea si transportarea incarcaturilor;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la utilizarea corecta a echipamentelor si instrumentelor de protectie;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la o postura ergonomica de lucru pentru a reduce riscurile de ranire.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu

Card image cap
Activitatea de Consiliere

WIND POWER ENERGY a demarat activitățile de consiliere din cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Activitatea de consiliere are ca scop creșterea performanțelor în plan profesional pentru 700 de angajați prin furnizarea de servicii de consiliere profesională și tutorat la cele mai înalte standarde, acreditate conform legislației naționale. Acest obiectiv se va realiza prin creșterea gradului de autocunoaștere al angajaților, prin furnizarea de competențe transversale de autocunoaștere, planificare a carierei, identificare și aplicare pentru un loc de muncă adecvat, respectiv identificare a cerințelor pe care o persoană trebuie să le îndeplinească la un loc de muncă pe care și-l dorește.

Dacă ai vârsta cuprinsă între 25 de ani și 65 de ani și dorești să faci parte din grupul țintă pentru a beneficia de consiliere și îndrumare profesională și de formare profesională în industria energiei regenerabile, te rugăm să accesezi platforma http://renewacad.eu și să completezi formularul de înscriere sau să ne transmiti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Curs de Stingerea Incendiilor din Turbinele Eoliene

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de Stingerea incendiilor din turbine eoliene oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Cursul prezinta cauzele incendiilor si masurile de prevenire si protectie ce trebuiesc aplicate. Participantii sunt invatati sa stinga flacarile deschise cu stingaoare diferite in functie de tipul incendiului.

Principalale beneficii ale cursului:

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la principalele cauze ale incendiilor;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la masurile preventive de protectie impotriva incendiilor si reglementarile legale;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la clasele de foc;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la diagramele pentru caile de evacuare si de urgenta;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la diferite tipuri de agenti de stingere care ar trebui sa fie alesi in functie de tipul focului;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la procedura de raportare si informare;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la siguranta personala si a altor persoane;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la stingerea incendiilor cu ajutorul stingatoarelor de foc.

 

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu

 

Card image cap
Curs de Prim Ajutor pentru Lucrul la Inaltime

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de Prim Ajutor pentru Lucrul la Inaltime oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

In cadrul cursului sunt prezentate procedurile de baza pentru acordarea primului ajutor la inaltime in turbinele eoliene. Aplicarea acestui curs este eficienta in cazul accidentelor de munca, acordarea primului ajutor si executarea masurilor de salvare in zona de amplasare si restrictiile aparute la turbinele eoliene. Cerintele legale si procedurile standard sunt descrise in acest modul, care este necesar inaintea efectuarii oricaror lucrari ce au legatura cu turbinele eoliene.

Principalale beneficii ale cursului:

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la importanta oferirii primului ajutor la inaltime;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la pericolele generale si specifice lucrului la inaltime;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la modalitatea de raportare si informare in caz de urgenta;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la masurile de prim ajutor in cazul unor leziuni sau boli;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la masurile de prevenire a accidentelor;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la utilizarea corecta a DEA in timpul unui CPR;

-Dobandirea unor competente pentru a putea evalua situatia accidentului si pentru a putea activa procedura de salvare;

-Dobandirea unor cunostinte referitoare la utilizarea corecta a echipamentului de prim ajutor intr-o simulare de accident.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu

Card image cap
Curs Turbine eoliene - Modul Hidraulica

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de baza de Hidraulica oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerative de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Cursul ofera participantilor cunostintele si competentele de baza de hidraulica necesare pentru a lucra in industria energiei regenerabile. Principalale beneficii ale programului de specializare:

-Dobandirea de cunostinte despre elementele de baza ale hidraulicii;

-Dobandirea cunostintelor despre risc si pericol asociate cu lucrarile hidraulice;

-Dobandirea de cunostinte despre funcția diferitelor tipuri de pompe si demonstrarea modului de verificare a presiunii de pornire/oprire a unei pompe;

-Obtinerea de cunostinte despre functia diferitelor tipuri de actuatoare, supape, senzori;

-Dobandirea de cunostinte despre functia acumulatorilor si demonstrarea modului de verificare si preincarcare a acestora;

-Dobandirea de cunostinte despre masurarea presiunii hidraulice;

-Obtinerea de cunostinte despre identificarea componentelor care transfera uleiul;

-Descrierea procedurilor de manipulare a uleiului;

Obtinerea de cunostinte despre identificarea si gasirea diferitelor componente pe o diagrama hidraulica. 

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu

Card image cap
Curs - Lucrul si Salvarea de la inaltime

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de Lucrul si Salvarea de la inaltime oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerative de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Scopul cursului este sa permita participantului sa desfasoare operatiuni de salvare din turbine eoliene. Cursul include manipularea PPE, intretinere si verificare. Acest modul este o conditie prealabila pentru a putea lucra pe turbine eoliene.

Principalale beneficii ale programului de formare:

- Dobandirea unor competente cu privire la evaluarea conditiilor meteorologice si de mediu pentru lucrul la inaltimi;

- Prezentarea pericolelor legate de lucrul in turbine eoliene;

- Dobandirea unor cunostinte referitoare la procedurile de inspectie si depozitare pentru EIP pentru lucrul la inaltimi;

- Dobandirea unor cunostinte referitoare la modalitatea de montare a hamurilor;

- Dobandirea unor cunostinte referitoare la riscurile si procedurile corecte in utilizarea sistemelor de protectie impotriva caderii.

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Operator surse regenerabile de energie – curs de perfectionare

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de Operator surse regenerabile de energie – curs de perfectionare oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerative de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Cursul ofera participantilor cunostintele si competentele necesare pentru a lucra in industria energiei regenerabile. Principalale beneficii ale programului de specializare:

- Aplicarea legislatiei privind securitatea si sanatatea in munca

- Aplicarea cerintelor sistemului de management al calitatii

- Utilizarea terminologiei tehnice de specialitate

- Utilizarea materialelor electrotehnice

- Monitorizarea operativa a centralelor electrice si termice

- Controlul proceselor asistate de calculator

- Supravegherea centralelor electrice si termice

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Conferință Petroșani RenewAcad

Wind Power Energy S.R.L., prin Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei împreună cu Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), reprezentanta celor mai mari dezvoltatori și investitori din domeniul energiei regenerabile din România, organizează în data de 28.09.2021 la Petroșani prima conferință în cadrul proiectului „RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie!”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Evenimentul are ca scop principal inaugurarea unui nou centru de pregătire profesională la Petroșani în cadrul Universității din Petroșani.

Renewable Energy School of Skills (RESS) este cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei care pregatește în România anual peste 3000 de angajați din industria regenerabilă în centru din Constanța.

Anul acesta, RESS deschide al doilea centru de pregatire la Petroșani, centru ce va fi folosit în totalitate pregătirii profesionale a angajaților din Regiunile Vest, Nord – Est, Sud-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia.

Card image cap
Operator surse regenerabile de energie – curs de specializare

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de Operator surse regenerabile de energie – curs de specializare oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerative de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Cursul ofera participantilor cunostintele si competentele necesare pentru a lucra in industria energiei regenerabile. Principalale beneficii ale programului de specializare:

· Aplicarea legislatiei privind securitatea si sanatatea in munca;

· Citirea si intelegerea schemelor electrice si mecanice; Citirea si intelegerea desenelor tehnice;

· Utilizarea echipamentelor de masura si monitorizare;

· Punerea sub tensiune a instalatiilor electrice;

· Producerea energiei din surse regenerabile;

· Intretinerea sistemelor si instalatiilor electrice si termice;

· Comunicarea datelor operative.

· Dobandirea unor competente referitoare asigurar ea mentenantei sistemelor fotovoltaice Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Curs Instalator panouri fotovoltaice

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de Instalator panouri fotovoltaice oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerative de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Cursul ofera participantilor cunostintele si competentele necesare pentru instalarea panourilor fotovoltaice. Principalale beneficii ale programului de formare:

· Dobandirea unor cunostinte referitoare la organizarea locului de munca

· Dobandirea unor cunostinte referitoare la norme de SSM si proceduri pentru situatii de urgenta sau in caz de accident.

· Dobandirea unor cunostinte referitoare la normele de protectia mediului

· Dobandirea unor competente referitoare la asigurarea calitatii lucrarilor executate

· Dobandirea unor cunostinte referitoare la intretinerea echipamentelor de lucru

· Dobandirea unor cunostinte pentru asigurarea materialelor in constructii

· Dobandirea unor competente in instalarea modulelor fotovoltaice

· Dobandirea unor competente referitoare la montarea structurii suport a sistemelor fotovoltaice

· Dobandirea unor competente referitoare la realizarea conexiunilor electrice intre componentele sistemelor fotovoltaice

· Dobandirea unor competente referitoare asigurarea mentenantei sistemelor fotovoltaice Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Curs Turbine eoliene - Modul Instalari

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de baza Instalari - Turbine eoliene oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerative de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Cursul ofera participantilor cunostintele si competentele de baza necesare pentru pentru indeplinirea sarcinilor instalarea turbinelor eoliene (supravegheat de un tehnician experimentat), utilizand proceduri de lucru sigure.

Principalale beneficii ale programului de formare:

· Dobandirea unor cunostinte despre modul de identificare a principalelor activitati de instalare si explicarea riscurilor si pericolelor generale asociate mediului de instalare

· Dobandirea unor cunostinte despre lista de verificare pe parcursul intregului proces de instalare

· Dobandirea unor cunostinte despre caracteristicile mediilor de instalare

· Intelegerea principiilor si standardelor de manipulare si depozitare a marfurilor si componentelor la fata locului sau intr-o zona de depozitare inainte si dupa instalare

· Dobandirea unor cunostinte principiile de baza ale echipamentului de ridicare

· Intelegerea procesului de pregatire a componentelor principale inainte de instalare

· Dobandirea unor cunostinte despre partea mecanica de baza

· Dobandirea unor cunostinte despre partea electrica de baza, inclusiv principiile si standardele pentru manipularea si instalarea cablurilor

· Dobandirea unor cunostinte despre procesul hidraulic de baza

 

· Intelegerea principiilor de functionare a generatoarelor externe in timpul instalarii

· Dobandirea unor cunostinte despre procesul de predare si punerea in functiune

Card image cap
Curs Turbine eoliene - Modul Mecanica

WIND POWER ENERGY te invita sa participi gratuit la cursul de Turbine eoliene_Modulul Mecanica oferit in cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerative de Energie, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Cursul ofera participantilor cunostintele si competentele necesare pentru indeplinirea sarcinilor de baza in mecanica (supravegheat de un tehnician experimentat), utilizand proceduri de lucru sigure si EIP corect. Principalale beneficii ale programului de formare:

· Dobandirea unor cunostinte despre componentele principale, sistemele mecanice si modul de functionare de baza al turbinei eoliene

· Dobandirea unor cunostinte despre riscuri si pericole asociate mecanicii

· Intelegerea principiilor referitoare la conexiunile insurubate si sudate si inspectia acestora

· Dobandirea unor cunostinte despre utilizarea corecta a cuplului hidraulic si a sculelor de tensionare

· Dobandirea unor cunostinte despre principiile de functionare ale unei cutii de viteze

· Dobandirea unor cunostinte despre functia sistemelor de franare si prezentarea modului de inspectare/verificare a acestora

· Dobandirea unor cunostinte despre sistemul de rotire a nacelei si palelor si prezentarea modului de inspectare/verificare a acestuia

· Dobandirea unor cunostinte despre functia sistemului de racire si prezentarea modului de inspectare/verificare a acestuia· Dobandirea unor cunostinte despre functia sistemului de lubrifiere si prezentarea modului de inspectare/verificare a acestuia 

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam sa accesati platforma http://renewacad.eu si sa completati formularul de inscriere sau sa ne transmiteti un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Curs Turbine eoliene - Modul electricitate

WIND POWER ENERGY te invită să participi gratuit la cursul de Turbine eoliene_Modulul electricitate oferit în cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Cursul oferă participantului posibilitatea să dobandeasca competenţe electrice de bază pentru a putea lucra cu instalaţii electrice. Principalale beneficii ale programului de formare:

Ø Dobândirea unor cunoştinţe despre elementele de bază ale instalaţiilor electrice

Ø Dobândirea unor cunoştinţe despre riscuri şi pericole asociate lucrărilor electrice

Ø Dobândirea unor cunoştinţe despre simboluri şi funcţii ale componentelor electrice

Ø Dobândirea unor cunoştinţe despre funcţiile diferitelor tipuri de senzori

Ø Dobândirea unor cunoştinţe referitoare la diagrama electrică simpla şi demonstrarea modului de asamblare a acesteia pe un circuit

Ø Demonstrarea modalităţii de efectuare a unor măsuratori corecte şi sigure a unei instalaţii electrice Pentru detalii și informații suplimentare, vă rugăm să accesați platforma http://renewacad.eu și să completați formularul de înscriere sau să ne transmiteți un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Vrei să dobândeşti competente şi să lucrezi într-un domeniu de viitor?

WIND POWER ENERGY te invită să participi gratuit la cursurile oferite în cadrul proiectului RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Iti oferim un program complet de instruire în domeniul energiei regenerabile recunoscut la nivel naţional şi international. Dupa absolvirea modulelor oferite, te poţi reorienta către un domeniu de viitor având competenţele şi cunoştinţele necesare solicitate de angajatorii din industria regenerabilelor. După finalizarea cursurilor iţi oferim sprijin şi îndrumări pentru a gasi un loc de muncă în domeniu.

Pachetul de cursuri oferite prin proiectul RenewAcad cuprinde:

• Turbine Eoliene - curs de bază

• Lucru și salvarea de la înălțime

• Prim ajutor pentru lucru la înălțime

• Stingerea incendiilor din turbine eoliene - curs de bază

• Manipularea maselor și greutăților /sculelor și echipamentelor

Principalele beneficii ale programului de formare:

• Dobândirea unor competenţe pentru lucrul la înălțime

• Dobândirea unor competenţe pentru operaţiunile de salvare din turbine eoliene

• Dobândirea unor cunoştinţe referitoare la acordarea primului ajutor, la înălțime, in turbinele eoliene

• Dobândirea unor cunoştinţe referitoare la cauzele incendiilor și măsurile de prevenire și protecţie care trebuie aplicate

• Dobândirea unor cunoştinţe referitoare la manipularea maselor

Pentru detalii și informații suplimentare, vă rugăm să accesați platforma http://renewacad.eu și să completați formularul de înscriere său să ne transmiteți un email la adresa petrosani@gwo-training.eu.

Card image cap
Inscriere cursuri RenewAcad

Persoanele care se vor înscrie în proiectul RenewAcad urmează a fi instruite pe mai multe competențe (de ex: informații generale privind sursele regenerabile de energie, mecanică, hidraulică și componentele electrice ale instalațiilor fotovoltaice și eoliene) și vor obține calificări recunoscute la nivel național și internațional, necesare pentru a începe o nouă carieră și de a face față cerințelor și nevoilor prezente și viitoare pe piața muncii.

Dacă doriți să beneficiați de cursurile de reconversie profesională oferite de centrul nostru de pregătire, vă rugăm să accesați platforma http://renewacad.eu și să completați formularul de înscriere sau să ne transmiteți un email la adresa petrosani@gwo-training.eu

Card image cap
Informare Proiect RenewAcad

Planul Național Integrat de Energie și Schimbări Climatice prevede o capacitate suplimentară de 6,9 GW instalată până în 2030, atât pe parte de energie eoliană cât și fotovoltaică, ceea ce va genera un număr sporit de noi locuri de muncă în sectorul energiei regenerabile. 

Se estimează că până în anul 2030 forța de muncă necesară va ajunge la aproape 12.000 de persoane. 

În acest context, proiectul nostru își propune să ofere cursuri gratuite de pregătire profesională obligatorii în industria regenerabilelor, cu certificări recunoscute la nivel național și/sau internațional. 

Dacă doriți să beneficiați de cursurile de reconversie profesională oferite de centrul nostru de pregătire, vă rugăm să accesați platforma http://renewacad.eu și să completați formularul de înscriere sau să ne transmiteți un email la adresa petrosani@gwo-training.eu

Card image cap
Implementare proiect RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerative de Energie

Axa prioritara 6: Educatie si competente

 

Prioritatea de investitii 10.iii: Imbunatatirea accesului egal la invatarea pe tot parcursul vietii pentru toate grupurile de varsta intr-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunostintelor, a aptitudinilor si a competentelor fortei de munca si promovarea unor cai de invatare flexibile, inclusiv prin orientare profesionala si prin validarea competentelor dobandite

 

Obiectivul specific 6.12: Cresterea participarii la programele de formare profesionala continua, cu accent pe acei adulti, cu un nivel scazut de calificare si persoanele cu varsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate, inclusiv prin recunoasterea si certificarea rezultatelor invatarii dobandite in contexte non-formale si informale

 

Titlu proiect: RenewAcad - Academia de Consiliere si Pregatire Profesionala pentru Surse Regenerabile de Energie

 

ID MySMIS: 135238

 

Nr contract finantare: POCU/726/6/12/135238

 

WIND POWER ENERGY SRL a demarat implementarea proiectul RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerative de Energie, Cod SMIS 135238. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în cadrul contractului de finanțare POCU/726/6/12/135238.

 

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de ”creșterea participării la programele de formare profesională continuă a 700 angajați din regiuni mai puțin dezvoltate, în special pentru cei cu un nivel scăzut de calificare și persoanele cu vârstă de peste 40 de ani, respectiv din zonele rurale defavorizate”.

 

Proiectul urmărește reconversia profesională a angajaților din sectoare precum cel minier, energie sau persoane din zonele afectate de tranzitia energetică, cu scopul de a-i ajuta să obțină o promovare la locul de muncă existent sau un loc de muncă într-un domeniu nou, de viitor.

 

Persoanele eligibile a fi înscrise în proiect trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulative:

 

· domiciliul / reședința în una din cele 5 regiuni: Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia și Vest;

 

· angajați (inclusiv persoană fizică autorizată și întreprinderi individuale);

 

· minimum 25 de ani împliniți;

 

· vârsta sub 65 de ani.

 

Toate cheltuielile legate de participarea la cursuri (instruirea, cazarea pe perioada cursurilor, mese, transport) sunt gratuite pentru participanți fiind susținute de WIND POWER ENERGY SRL.

 

Dacă prezentați interes pentru acest proiect și ați dori să beneficiați de cursurile gratuite de reconversie profesională oferite de centrul nostru de pregătire, vă rugăm să accesați platforma http://renewacad.eu și să completați formularul de înscriere sau să ne transmiteți un email la adresa petrosani@gwo-training.eu, noi urmând să vă contactăm ulterior și să vă oferim toate informațiile necesare cu privire la pașii următori.

 

Card image cap
ANUNȚ DEMARARE PROIECT “RENEWACAD - ACADEMIA DE CONSILIERE ȘI PREGĂTIRE PROFESIONALĂ PENTRU SURSE REGENERABILE DE ENERGIE”

WIND POWER ENERGY SRL a demarat implementarea proiectul RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie, Cod SMIS 135238. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în cadrul contractului de finanțare POCU/726/6/12/135238. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de ”creșterea participării la programele de formare profesională continuă a 700 angajați din regiuni mai puțin dezvoltate, în special pentru cei cu un nivel scăzut de calificare și persoanele cu vârstă de peste 40 de ani, respectiv din zonele rurale defavorizate”.

 

Proiectul are o dimensiune strategică majoră, europeană, națională și sectorială. Acesta se încadrează în prioritățile Strategiei naționale privind învățarea pe tot parcursul vieții și Strategia educației și formării profesionale din România pentru perioada 2016-2020, propunând măsuri și acțiuni specifice celor două strategii. Un plus de relevanță este adus de furnizarea de servicii cu prioritate către un grup țintă care provine din domenii și ocupații ce se vor confrunta cu scăderi drastice ale cererii și dispariția de pe piață pentru îndreptarea lor către domenii de viitor, sustenabile și moderne, înscriindu-se cu măsuri pivotale în procesul european de tranzitie energetică.

 

Una din cele mai interesante activități din proiect este realizarea de consiliere in cariera si cursuri de formare profesionala in surse regenerabile de energie. Astfel, persoanele aflate în zonele afectate de tranziția energetică cât și companiile care lucrează acum in industrii care sunt în zona producerii de energie din cărbune, vor avea la dispoziție cursuri de pregatire, aproape de zona lor de activitate.

 

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt:

 

· 700 de persoane care au beneficiat de sprijin pentru participarea la formare profesională continuă

 

· 595 de persoane certificate în urma cursurilor pentru surse regenerabile absolvite în cadrul proiectului

 

· 404 de persoane care și-au găsit un loc de muncă ca urmare a sprijinului primit

 

· 70 persoane care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant

 

Perioada de implementare a proiectului este: 29.03.2021 – 28.03.2023. Valoarea proiectului este: 4.711.689,40 lei, din care valoarea de cofinantare UE este de 3.804.685,47 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul national este de 671.414,86 lei.

Card image cap
Donație de 5.000 de euro pentru Universitatea din Petroșani

Consorțiul care, împreună cu Universitatea din Petroșani, va califica oameni pentru eoliene, a donat 5.000 de euro pentru dotarea laboratorelor. Calificarea propriu-zisă începe din toamnă și a fost aleasă universitatea de aici tocmai pentru că se mizează pe specificul zonei. Este, practic, o oportunitate atât pentru tineri, cât mai ales pentru cei care se disponibilizează acum din minerit. Aproape 1.500 de oameni pleacă de la Complexul Energetic Hunedoara și, după ce au lucrat în mină pot lucra pentru energia verde. 

Mai multe informatii puteti citi accesand acest link.

^